ИНДИЯ - Златния триъгълник и Вриндаван
ИНДИЯ - Златния триъгълник и Вриндаван
Маршрут: София - Делхи
Дати:
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
цена от: 1995 лв.
ПРОГРАМА

ДЕН 1 : София - Делхи
Среща на летище София в 10ч., Терминал 2 за полет в 12:15 ч. до Делхи.

ДЕН 2 : Делхи
Пристигайки в Делхи в 02 ч. , трансфер и настаняване в хотел. След закуска в 10:30 ч. ще се срещнем с нашия водач и шофьор и ще започне нашият тур в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години; Яма Масджит - най-голямата джамия в Индия и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на Чандхи Чоук. След това ще продължим към Кютуб Минар - най-високата каменна кула, която е символ на победата, Радж Гхат - мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар - впечатляващият слънчев равноденствен часовник,откъдето ще се разходим до величествената Порта на Индия, посещение на последният от поредицата Бахайски молитвени домове " Храм на Лотос", който е дело на архитекта Фариборс, като вдъхновението му е бил най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотоса е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн.По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван - Президентството, Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед прибиране в хотела.

ДЕН 3 : Делхи - Джайпур ( около 265 км. )
След закуска отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Ще пътуваме дълго, но за сметка на това ще имаме възможност да видим истинския индийски живот, без подобрители. Ще имаме възможност и да си разказваме интересни факти за историята, бита, духовния и религиозен облик на тази уникална страна. Настаняваме се в хотела ни и през остатъка от деня всеки ще може да прави каквото си иска –разходки, хубава почивка, йога клас. Нощувка.

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур.
Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост "Амбър, разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско, считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! ;) . След това ще разгледаме и крепостта в района Джайгарх,по-висока с 400 метра, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най-голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите Хава Махал - пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец,който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар - астрономическа обсерватория построена през 1726 година. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра ( около 245 км. )
Закусваме в хотела и отпътуваме за Агра . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар.
Пристигане в Агра. Свободно време за разходки и пазар. Вечеря. Нощувка в хотел в Агра.

ДЕН 6: Агра – Вриндаван ( около 30 км. )
Закуска и посещение на световния символ на Любовта - Тадж Махал, построен от император Шах Дахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепостта "Агра " ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Късния следобед отпътуване за Вридаван известен като „градът на Кришна” със своите около 6 хиляди храма. В този град Кришна прекарва ранните години от живота си. Той е осмото дете на Васудева и Деваки. В древни свети писания като "Бхагават - Гита" Кришна е описан , като Върховната Божествена Личност. Свободно време за разходка и пазар в града . Връщане в Агра. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 : Агра - Делхи
Закуска и отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел. Свободен ден в който ще можем да се разходим и напазаруваме сувенири за близките ни и спомени за нас. По желание посещение на Храмът Акшардам, Ню Делхи. Той е посветен на светеца от 18 век Свами Нараян. Последователите на този светец вярват, че Свами Нараян е въплъщение на бога и му се покланят с голяма преданост. Храмът е проектиран в типичен индийски стил. Акшардам е архитектурното чудо на Делхи. Стотици стълбове, куполи, прозорци са изработени от червен пясъчник. Храмът е построен с помощта на 3 милиона човека, в продължение на пет години. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8: Делхи -София
Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България.
Пристигане в София вечерта.

Цена на човек настанен в хотели 3*/4* - 1995 лв.
Цена на човек настанен в хотели 5* - 2360 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
 • Самолетен билет
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг.
 • 7 нощувки със закуска и вечери в хотели ***/*****( 3 в Делхи; 2 в Джайпур; 2 в Агра, )
 • Трансфери по програмата
 • Всички екскурзии по програмата
 • Разходка с рикша в Агра
 • Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур
 • Местни екскурзоводи с английски език
 • Медицинска застраховка с лимит 10000€
 • Водач от агенцията при група минимум 12 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
 • Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв.
 • Бакшиши – 50$ за целият престой
 • Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $
 • Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
 • Лични разходи

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА:
 • Бакшиши – 50 $ за целият престой

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Копие от международен паспорт и депозит от 1500 лева на човек.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА :

City Standard Hotels 3*/4*
Delhi Almondz Hotel ( или подобен) https://www.almondzhotel.com/
Jaipur Jaipur Palace ( или подобен) https://www.jaipurgreens.in/
Agra Taj Resort ( или подобен) https://www.hoteltajresorts.com/


City Standard Hotels 5*
Delhi The Leela Ambience Convention Hotel https://www.theleela.com/en_us/hotels-in-delhi/the-leela-ambience-convention-hotel-delhi/overview/
Jaipur Radisson Blu https://www.radissonblu.com/en/hotel-jaipur
Agra Radisson Blu https://www.radissonblu.com/en/hotel-agra

Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта