Северен Тайланд и Мианмар - Златният триъгълник и съкровищата на Бирма
Северен Тайланд и Мианмар - Златният триъгълник и съкровищата на Бирма
Маршрут: София - Доха - Чанг Май: Чанг Рай - Златният триъгълник - Мае Кажан – Мае Таман - Мандалай: Амарапура - езерото Инле: Хиден Индейн - Баган - Янгон - Доха - София
Дати:
11 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет
цена от: 5688 лв.Екскурзията до Северен Тайланд и Мианмар Ви предлага всичко, което може да си пожелаете в едно пътуване: история, традиции, култура, природа, приключение, гастрономия и пазаруване.
Ще посетите най-автентичните места в Тайланд – Чанг Май, Чанг Рай и „Златният триъгълник“ - мястото, където се събират границите на трите държави - Тайланд, Лаос и Мианмар и се срещат реките Меконг и Руак. В миналото известен като най-големият производител на опиум в света, днес този регион представя история на някогашното кралство Лана, културното многообразие от етноси и начин на живот на десетина планински племена, които живеят така, както са го правили векове наред, като вместо да отглеждат опиум, днес те отглеждат алтернативни земедлски култури и прозвеждат характерните за тях тъкани, яркоцветни бродирани и ръчно тъкани носии, накити и музикални инструменти. Ще срещнете жените жирафи от племето Карен, ще язите слон в джунглата, ще видите и приказния „Бял храм”, който изглежда така, сякаш е бил създаден на земята от самия Бог.
Пътуването до Мианмар ще Ви отведе в „Страна, като никоя друга”, както я описва Киплинг. "Земята на скъпоценните камъни и хилядите храмове", "Страната на безсмъртните", митичната "Златна страна" на Марко Поло, и днес Мианмар (Бирма до 1989 г.) продължава да е една от най-загадъчните държави в Азия и страната с най-удивителните будистки храмове. В древната столица Мандалай ще попаднете в царството на пагодите. Ще посетите най-живописното място в Мианмар – езерото Инле, един невероятен воден свят, езеро като никое друго, емблема на самото себе си, езеро без брегове, езеро в което лодкарите гребат с крака, вместо с ръце и хората строят храмовете си върху водата. В долината Баган ще се озовете в прегръдката на времето, заобиколени от над 2200 ступи, пагоди и манастири, а в Янгон, щом видите Шведагон - „Златната пагода“, душата на Бирма, ще повярвате във всички определения, дадени по-горе.


21.02.2019-чт
1 ден: София - Доха
В 12:25 ч. полет от София. Кацане в Доха в 18:15 ч. В 20:10 ч. полет от Доха.

22.02.2019-пт.
2 ден: Чанг Май
(закуска)
В 06:00 ч. кацане в Чанг Май ? столица на кралство Лана през 13 век и духовен център в северен Тайланд. Основан през 1296 г. като културен и религиозен център, градът е бил дом на стотици храмове, от които днес са останали 36. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Закуска. Почивка. Днес ще посетим два от най-значимите храмове, разположени в стария град Чанг Май: храма Ват Пра Синг, в който се пази най-почитаната статуя на Буда в северен Тайланд и Ват Чеди Луанг (Храма на Голямата ступа). Крал Саен Муанг Ма започва да строи храма през 1381 г., за да положи в него тленните останки на своя баща, а следващите крале го дострояват и храмът е завършен през 1475 година. Когато той става дом на най-ценната реликва на Тайланд – статуята на Нефритения Буда (сега е в храма на Изумрудения Буда в Банкок) ступата вече е висока 84 м, а основите ? са с диаметър 54 м, което я прави най-голямата сграда в кралство Лана. Век по-късно (1545) върхът на ступата е разрушен от земетресение, но статуята остава тук още 6 години. След завладяването на кралството от Бирма, тя е пренесена от краля в Луанг Прабанг (днешен Лаос). По случай 600-годишнината на храма през 1995 година е изработено копие от черен нефрит на Изумрудения Буда, което се пази тук. Напускаме стария град и се отправяме към Ват Пра Дой Сутеп, често наричан „Дой Сутеп“, въпреки че това е името на планината, където храмът е разположен. До него се стига по 309 стъпала, а от върха на хълма, който се издига на 1050 метра надморска височина, при хубаво време се разкрива красива панорама към града и цялата околност. Комплексът е огромен, има много постройки, статуи, параклиси и градини. Известен е като Златния храм заради златната статуя на Буда и многото златни ступи, а златният чадър е символ на Независимостта от Бирма и обединението с Тайланд. Той е най-свещеният храм в Северен Тайланд и е дом на „Белият слон“, който според легендата е донесъл тук реликва от Буда. Храмът е основан през 1383 година и в него се пази копие на статуята на Изумрудения Буда и статуята на хиндуисткия бог Ганеш.
*По желание, вечеря „Кан токе“ - кухня, музика и танци в традициите на Северен Тайланд.

23.02.2019-сб
3 ден: Чанг Май: Чанг Рай – Златният триъгълник
(закуска, обяд)
Закуска. Тръгване за Чанг Рай – най-големият град в най-северната част на Тайланд. Основан е от крал Манграй през 1262 г. като столица на неговата династия и кралство Лана. По-късно градът е завладян от Бирма и остава в нейните предели до 1786 г., когато става васал на Чанг Май. През 1899 Чанг Рай е присъединен към Сиам (Тайланд), а през 1933 г. е обявен за тайландска провинция. Кратък престой на горещите термални извори Мае Кажан. Продължаваме към храма Ват Ронг Кун (Белият храм), който изглежда така, сякаш е от някоя приказка. Тази удивителна постройка е създадена несъмнено с божественото вдъхновение, дългогодишен труд и всеотдайност от един единствен човек. Неговото име е Челермчай Костпипат, заможен тайландски художник, проектирал сградата през 1997 г. Невероятната забележителност е почти изцяло в бял цвят, с вплетени стъкле-ни парченца, които блестят и отразяват светлината като придават на храма фееричен вид. Бялото символизира чистотата на Буда, а стъклото - неговото учение и мъдрост, които осветяват света. Всеки един детайл в храма носи смисъл и насърчава посетителите да се запознаят с будисткото учение. Идеята на храма е да се превърне в център на медитация, където хората могат да практикуват Дхарма. Обяд в местен ресторант и се отправяме към Чанг Саен - мястото, където се съединяват реките Руак и Меконг и се срещат границите на трите държави Тайланд, Лаос и Мианмар. Наричат района „Златният триъгълник“, тъй като той обхваща площ от 350,000 кв.км от планинските части на трите държави и е бил главният производител на опиум, който се е продавал на цената на златото. От 1956 г. е въведена забрана за производство и търговия с опиум. Днес, благодарение на Кралската фондация производството на опиум в Тайланд е почти ликвидирано и сега се отглеждат кафе, макадамия, черници, цветя, орхидеи и населението е ангажирано с производство на чадъри, хартия, ръчно тъкане на коприна, производство на дървени, лакирани, сребърни и други изделия, и туризъм. Разходка с лодка по река Меконг с кратък престой на остров Дон Сао, разположен на територията на Лаос. На обратния път ще посетим (има изкачване) селище на планинското племе Падаунг, известно като „жените жирафи Карен“. Те, както и „големите уши“ са бежанци от Бирма. Тези племена живеят в планините и водят номадски живот. Занимават се основно със земеделие, като използват метода на изгаряне на гората, а след като се изтощи земята, която обработват, се местят на друго място. В миналото са се препитавали основно от отглеждането на опиум. Днес, хората от тези селища изработват характерните за техния етнос тъкани, украшения, облекло, музикални инструменти и други, като единствения източник на доход за тях е от това, което успеят да продадат на туристите. Късно вечерта връщане в хотела. Нощувка.

24.02.2019-нд
4 ден: Чанг Май
(закуска, обяд)
Този ден предлага нови изживявания - слонове, рафтинг, красива природа, орхидеи и пеперуди.
Закуска и тръгваме на север от Чанг Май. След около час пристигаме в парка на слонове Мае Таенг, разположен на брега на едноименната река в красивата долина Маетаман. В Тайланд има около 4,000 слона, като 20% от тях живеят в провинция Чанг Май. Паркът е създаден като рехабилитационен център и осигурява грижа за слонове, биволи, кучета, птици и много други животни. Ще наблюдаваме шоу на слонове, къпането на слоновете в близката река и ще научим как ги обучават да работят, рисуват и свирят на хармоника, след което ще направим сафари на гърба на слон в джунглата и ще се спуснем по реката с бамбуков сал, управляван от умели гребци, наслаждавайки се на природата около нас. Отправяме се за обяд в ресторант „Царството на тигъра“, който е дом на около 50 от тези големи котки. Може да се снимате с тях, да ги погалите, или по-скоро потупате (с доплащане). В края на деня ще се насладим на красотата на цветята във ферма за орхидеи и пеперуди. Ще се изумите от разнообразието на диви орхидеи и различни видове хибриди, чиито брой надхвърля 3000. Повечето от тях се излагат на годишния фестивал на цветята – едно от важните събития в Чанг Май. Връщане в хотела. Нощувка.

25.02.2019-пн
5 ден: Чанг Май - Мандалай
(закуска)
Закуска. Предвидено е време за пазаруване преди отпътуване. В Чанг Май пазаруването е също туристическа атракция. Тук може не само да се закупи всеки един сувенир, който се продава в другите части на Тайланд, но може да научите как се изработват различните изделия и да ги закупите директно от хората, които ги произвеждат. В Чанг Май се произвеждат прекрасни копринени и памучни тъкани, многоцветни чадъри от бамбук и хартия, накити, сребърни бижута и прибори, лакови изделия, дърворезба върху тиково дърво и други. Трансфер до летището. В 16:30 полет PG 725 от Чанг Май. В 17:30 кацане в Мандалай ? столица на последното независимо Бирманско кралство в течение на 28 години, до 1885 г., когато е завладян от британските войски. Градът е основан в 1857 г. от крал Миндон в чест на 2400 години от рождението на Гаутама Буда. Дотогава столица на Бирманската империя е бил град Амарапура. Със специален кралски указ дворецът в Амарапура е бил разглобен и пренесен със слонове в новата столица. На път за хотела ще видите най-новата и внушителна пагода Каук Сейн Пая (Нефритената пагода), която е изцяло построена от нефрит – един от полускъпоценните камъни на Мианмар. За изграждането ? са използвани над 850 тона от този висококачествен камък, събиран 25 години от различни дарители. Пагодата е покрита от над 30 0000 нефритени плочки, изобразяващи Буда в седнала поза. Наричат я „Веравсана“, което означава „за всички хора“ в Мианмар и в света, които идват да я почетат и да получат благословия и името ? означава даване на покой, прогрес, благополучие, късмет, слава, богатство и защита от опасности и лоши сили. Нощувка.

26.02.2019-вт
6 ден: Мандалай: Амарапура – моста У Байн – Мингун
(закуска)
Закуска. Отправяме се към старата столица Амарапура, днес част от Мандалай. В миналото градът е имал над 170 000 жители, но след като крал Миндон започва строежа на новата столица Мандалай, част от богатствата на старата столица са използвани за построяването на новия град. Дворците са демонтирани и пренесени със слонове до новите места, градските стени са разрушени и камъните са използвани за построяването на пътища и официално градът престава да бъде столица на 23 май 1859 г., когато Мандалай е обявен за нова столица. Ще видите моста У Байн, който със своите 1,2 км. е най-дългият тиков мост в света. Ще се разходим с лодка по река Иравади до селището Мингун и ще наблюдаваме пейзажа и местните хора, които живеят и работят върху водите на реката. Приближавайки Мингун ще видим незавършената пагода на Мингун, извисяваща се 50 метра над реката, която би била най-високата ступа в света (150 метра). Строежът е започнат от крал Бодавпая през 1790 г., но след смъртта му (1819), работата е преустановена, тъй като според астрологическите предсказания „щом я завърши кралят ще умре“. Ще посетим камбаната на Мингун – най-голямата висяща бронзова камбана в света, която тежи 87 тона и е висока 3.7 метра. След обяд се връщаме в Мандалай и ще посетим манастира Швендау – единствената останала сграда от кралския дворец от 19 век, известна с изящните тикови дърворезби. Тук е живял крал Миндон, но след смъртта му е била изоставена, а през 1880 г. превърната в манастир. После ще посетим пагодата Кутодав – най-голямата книга в света, около чиято централна ступа са наредени 729 малки ступи, във всяка от които се съхранява определен будистки текст. В края на деня от хълма Мандалай ще се насладим на красивата гледка по залез слънце към града и река Иравади. Нощувка.

27.02.2019-ср
7 ден: Мандалай - Хехо – езерото Инле
(закуска)
Закуска. Трансфер до летището и полет Y5 108 от Мандалай в 08:40, пристигане в Хехо 09:10 ч. Трансфер до езерото Инле, разположено в сърцето на платото Шаан, на 900 метра надморска височина. То е с дължина 22 км, ширина 10 км. и е около 2-3 метра дълбоко. Опасано от впечатляващи гористи хълмове, населявани от различни етноси, то е едно от най-необикновените места, сътворено от взаимодейтвието на природата и човека. Заселено преди векове от племето „Инта“, или „синовете на езерото“, днес има двайсетина селища. Тук хората строят къщите си върху водата, а храмовете сякаш се носят във въздуха над нея. Около къщите има плаващи градини с домати, а лехите са тесни дълги насипи от пръст сред водата. За дълги отсечки се използват моторни лодки, но повечето разходки из лабиринта от канали по ръба на езерото се правят с плоскодънни канута. Настаняване в хотела и се отправяме към селището Иварма, едно от най-атрактивните селища на езерото. Ще видите как местните рибари Инта, известни като „гребци с крака“, стъпили прави с единия си крак върху носа на лодката умело гребат с другия крак, увит около веслото, за да са свободни ръцете им да ловят риба и да обработват градините си върху изкуствени плаващи острови. Така гребат само мъжете, жените гребат седнали, с веслата в ръце. Тук гребането замества ходенето, а езерото не е само място за риболов. То е всичко – средство за препитание, дом, път, среда за живот, работа и развлечение. Децата ходят с лодки на училище, жените на пазар, мъжете по работа. Лодката е единственото транспортно средство и езерните обитатели всеки ден изминават километри, гребейки. Продължаваме към манастира На Фе Кунг, наричан още „Манастирът на скачащата котка“, известен с огромната колекция от разнообразни статуи на Буда, изработени от различни материали в различни стилове и с различни размери. След това ще посетим пагодата Пан Дау Оо, разположена в самото езеро. Тя е едно от най-магическите места в Азия и един от най-светите храмове в Мианмар. Известна е с 5-те относително малки златни статуи на Буда, които се изнасят от храма по време на годишната водната процесия с лодки, която се провежда през септември – октомври. На връщане ще спрем в малка работилница, където ръчно се навиват бирмански цигари и работилница за дървените лодки. Нощувка.

28.02.2019-чт
8 ден: езерото Инле: скритият Индейн – Хехо - Баган
(закуска)
Закуска. Целта на днешното ни пътешествие е малкото селище Индейн, разположено на западния бряг на езерото. Отплаваме с дървена лодка и като слезем на брега минаваме покрай местното училище, пазара, множество магазинчета и сергии и виждаме възвишение, на върха на което е храмът Шве Ин. Отправяме към зоната Алунг Ситу, известна като Скритият Индейн заради мистериозните хиляди малки пагоди скрити в джунглата, които правят Индейн много специално място с невероятно усещане. Ще имате достатъчно време да се разходите из тази джунгла от ступи и да фотографирате най-интересните за Вас в това необикновено място. Всичките пагоди са построени преди около 1000 години по времето на крал Нарапати Ситу, Ситу II от паганската династия на Бирма, управлявала от 1174 до 1211 година. Крал Ситу II се счита за последния велик крал на Паган. Неговото мирно управление донася просперитет и възход на бирманска култура, Паганската империя достига своя златен век, а след неговата смърт започва упадъкът ?. По негово време много неща се случват за първи път. За първи път се използва името Мранма (бирманци), писменият бирманският език става официален език на кралството, измествайки писмеността на Мон и Пиу. Той завършва правилата на правораздавателната система, основана от неговия дядо Алаунг Ситу и бирманското право става общо за цялото кралство. Крал Ситу II основава кралската гвардия, която първоначално служи като охрана на двореца, а по-късно става ядрото на бирманската армия, насърчава реформите в бирманския будизъм, създава система от напоителни канали в страната. Трансфер до летището. В 16:55 ч. полет Y5 от Хехо, кацане в Баган в 17:35 ч. Баган е най-големият археологически комплекс в Азия, известен като "долината на хилядите храмове". Баган е бил столица на кралство Паган през 11 - 13 век, когато владетелите й построили над 10 000 ступи и храмове по долината на река Иравади, много от които са разрушени от земетресения, днес има 2 200 храма.

01.03.2019-пт
9 ден: Баган - Янгон
(закуска)
*Рано призори желаещите могат до направят полет с балон над долината на Баган и да се насладят на гледката към руините на хилядите храмове.
Закуска. Денят започва с посещение на пъстроцветния местен пазар в Ниаунг Oy, който по това време е много оживен. После ще разгледаме някои от най-интересните храмове, като започваме с пагодата Швезигон, чиято златна ступа е символ на града, а самата пагода е духовен център на жителите на Баган. Тя е дом на копие от зъба на Буда, донесено от Шри Ланка. Построена е от основателя на I-та империя Бирма и е завършена от крал Каянсита през 1084 г. Пагодата Швезигон е била на особена почит при следващите властелини на Бирма и става прототип на пагодите в страната. Издигната е върху 3-етажна тарасовидна основа, върху която емайлирани плочки представят най-важните сцени от предишния живот на Буда. В четирите посоки има 4 храма, във всеки от които е поставена изправена 4-метрова фигура на Буда. Продължаваме към храма Ананда ? най-добре запазеният и един от най-красивите храмове в Баган, архитектурен шедьовър в стил Мон, с перфектни пропорции и две уникални изображения на Буда, които променят изражението си, в зависимост от ъгъла, под който ги гледате. После ще видим храма Дамайанги от 1170 г. – най-големият храм, построен от крал Нарату, който се възкачва на престола след като убива баща си и по-големия си брат и в знак на изкупление построява този внушителен храм от червени тухли. Храмът Хтиломнило – един от най-големите в Баган, известен с изящните си гравюри, построен е през 1211 г. на мястото, на което Нантаунмиа бил избран за крал измежду 5-те си братя. Той е последният бирмански храм, построен в Баган през 13 век. Ще спрем за снимки пред Татбуни – най-високият храм в Баган (61м) от 1144 г. Трансфер до летището. В 17:50 ч. полет Y5 201 от Баган, пристигане в Янгон в 19:10 ч. Янгон – най-големият град в Мианмар един от най-зелените и красиви градове на Изтока. След Мандалай, той става столица на Бирма през 1755 г. и е столица на страната до 2006 г, когато Найпидо става столица на Мианмар. Янгон, известен в миналото като Рангун, е многомилионен град и икономически център на страната. Трансфер до хотела. Нощувка.

02.03.2019-сб
10 ден: Янгон
(закуска)
Закуска. Отправяме се към парка Кандавгий, където можем да направим уникални снимки на блестя-щата баржа Каравейк – реплика на кралската баржа и на пагодата Шведагон, извисяваща се върху хълма Сингутара зад езерото. Ще посетим пазара Багиоке Аун Сан, носещ името на генерал майор Аун Сан, бащата на съвременната нация. Пазарът е основна туристическа дестинация в Янгон и е известен с калдаръмените улички, където доминират магазини на бирмански занаятчии и бижутери, художес-твени галерии, магазини за дрехи и сувенири. Ще посетим пагодата Суле със златната ступа, която се счита за по-стара от Шведагон и е една от визитните картички на Янгон. Продължаваме към историческият център на града с колониалните сгради от 1920-30 година, наследство от британците. Някои от сградите са разположени на улица Пансодан, а други - на улица Странд. Накрая ще посетим пагодата Шведагон – душата на Бирма, наричана „Златната пагода”. Името идва от съчетанието между „Shwe“ ? злато и „Dagon“ ? древното име на града. Започвайки от 15 век, много поколения жители на Бирма ? от земеделци до монарси, са дарявали злато за украсяването ?. Тя е най-красивата и свята ступа в страната и е на повече от 2500 години. Според летописите тя е построена през 486 г. пр.Хр. и в нея се съхраняват реликви от четирима Буди и 8 косъма от косата на самия Гаутама Буда. Този уникален будистки храмов комплекс е разположен на връх Сингутара – най-високата точка в Янгон (51 м.н.в.) и е толкова голям, че може да бъде видян от разстояние 70 км. Пагодата е висока 99 м и е заобиколена от 64 по-малки ступи. Шведагон е най-високата и най-богатата ступа в света ? покрита е с 60 тона злато, върхът ? се увенчава от топка 1 тон чисто злато и инкрустирани 4.351 брилянта и 93 рубина, драгоценният ветропоказател под нея е излят от 1 кв.м. злато, а по перките му проблясват 1.100 брилянта, 1.383 рубина и безброй изумруди. Фасадата ? е облицована с 13.153 златни плочки по 800 гр. всяка, и в нея са вложени 80.000 скъпоценни камъни. Последно е реновирана през 1871 г. по времето на крал Миндон. При входа на пагодата посетителите са длъжни да свалят обувките си. Откза на британските чиновници да го направят е една от причините за народното недоволство и началото на борбата за независимост от Великобритания през 1948 г. В края на деня ще се насладите на залеза на слънцето и невероятната гледка към града и езерото, в чиито води се отразява пагодата. Нощувка.

03.02.2019-нд
11 ден: Янгон - Доха - София
Ранна закуска и трансфер до летището.
В 07:40 ч. полет QR 919 от Янгон, кацане в Доха 11:35 ч.
В 16:45 ч. полет QR 225 от Доха, кацане в София в 21:55 ч.

дати: 21.02.2019 ; 16.11.2019

в двойна стая в индивидуална стая
2908 € / 5688 лв. 3397 / 6644 лв.

хотели:
дати нощи град хотели 4*
21.02 – 25.02 4 Чанг Май The Empress Hotel 4*, Superior room
25.02 – 27.02 2 Мандалай Hotel Shwe Pyi Thar 4* , Deluxe room
27.02 – 28.02 1 Езерото Инле Amata Garden Resort 4*, Deluxe room
28.02– 01.03 1 Баган Amata Garden Resort 4*, Amata Deluxe room
01.03 – 03.03 2 Янгон Rose Garden Hotel 4*, Superior room

Цената включва:
Самолетни билети: София - Доха – Чанг Май / Янгон – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени летищни такси, чекиран багаж 30 кг (300 см) и ръчен багаж 7 кг ;
Самолетни Чанг Май – Мандалай с включени такси
Самолетни билети Мандалай – езерото Инле с включени такси
Самолетни билети езерото Инле – Баган с включени такси
Самолетни билети Баган – Янгон с включени такси
10 нощувки в хотели 4*: 4 в Чанг Май; 2 в Мандалай, 1 на езерото Инле, 1 в Баган и 2 в Янгон;
10 закуски, 2 обяда
Всички трансфери по програмата;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
? разглеждане на Чанг Май: храмовете Ват Пра Синг, Ват Чеди Луанг и Ват Дой Сутеп;
? екскурзия до Златния триъгълник, посещение на храма Ват Ронгкун (Белият храм);
? разходка с лодка по река Меконг;
? посещение планинското племе Падаунг (жените жирафи Карен);
? екскурзия до парка на слоновете и сафари на гърба на слон в джунглата;
? посещение на ферма за орхидеи и пеперуди;
? посещение на Нефритената пагода в Мандалай;
? разглеждане на Мандалай: тиковия мост У Байн, разходка с лодка по реката, недовършената пагода и камбаната на Мингун; манастира Швенандау, пагодата Кутодав и хълма Мандалай;
? разглеждане на езерото Инле - селището Иварма, манастира На Фе Кунг (манастира на скачащата котка) и пагодата Пан Дау Оо;
? екскурзия до Хидън Индейн с мистериозните малки пагоди в джунглата;
? разглеждане на Баган – местния пазар, златната ступа Швезигон, храма Ананда и някои от най-интересните храмове в долината;
? разглеждане на Янгон: езерото, пазара, пагодата Суле, историческия център и пагодата Шведагон;
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от агенцията;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Визи: за Тайланд – 60 лв.; за Мианмар – 105 лв.
Лица на възраст над 70 г. доплащат за медицинска застраховка - 22 лв.;
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 72 лв.
По желание – доплащане за:
? вечеря с програма „Кан токе“ в Чанг Май - 42 лв.;
? 5 обяда в местни ресторанти в Мианмар - 120 лв.;
? полет с балон над долината на Баган - 580 лв.;
? застраховка „Отмяна на пътуване“: от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Непосочените в програмата хранения, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до 12.12.2018 или до изчерпване на местата.
При записване: лична карта, паспорт с валидност 6 месеца след датата на връщане (след 3.9.2019) и 4 свободни страници; 4 актуални (от последните 3 месеца) снимки 3.8 см х 4,6 см, данни за визовите формуляри и депозит 2800 лв.
Пълно плащане: до 21.12.2018

Визов режим:
За влизане в Кралство Тайланд е необходимо да имате предварително издадена виза.
За посещение на Мианмар е необходимо да имате предварително издадено съгласие за получаване на виза при пристигане.
Агенцията Ви предоставя формуляри, който да попълните и подава докумените и паспорта Ви за полагане на тайландска виза в консулската служба на Кралство Тайланд. Документите и заплащането на разрешителното за виза за Мианмар се извършва от агенцията онлайн.

Медицински изисквания:
За посещение на Тайланд и Мианмар не са необходими ваксинации.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 16 туристи.
Срок за уведомяване при недостигнат минимлен брой туристи – до 20 дни преди тръгване: 28.01.2019.
При недостигнат мин. брой туристи, но не по-малко от 11 – доплащане от 291. лв.;
Цените са при курс 1 щ.д. = 1.70 лв. При промяна на курса с повече от 5% цените ще бъдат преизчислени към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът има право да прехвърли правото си на пътуване при същите условия на трето лице съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети и визи, но не по-късно от 21.12.2018 като се задължава да заплати на туроператора само дължимите суми, свързани с преиздаването на билетите и направените разходи.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълне-нието на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
? до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
? до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 21.12.2018)
? от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 21.01.2019)
? под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 22.01.2019)

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкраща-ване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността ? е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.
В случай, че Туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълни-телни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта