Китай-Япония: Драконите на Изтока
Китай-Япония: Драконите на Изтока
Маршрут: София - Доха - Пекин – Шанхай - Токио – Киото - Нара – Осака - Токио - Доха - София
Дати:
13 дни / 10 нощувки
Транспорт: Самолет
цена от: 6948 лв.Това 13-дневно пътешествие ще Ви представи удивителния и самобитен свят на Китай и Япония – две близки и безкрайно далечни страни, където наследството и ценностите от древността са толкова много, преклонението пред красотата на природата е издигнато в култ, хората са пословични със своето трудолюбие, а съвременните постижения наистина шокират.
Поднебесната винаги е била сърцето на най-могъщата цивилизация и най-богатата култура. Ще посетите Храма на Небето, най-големия площад в света – Тянанмън, Забранения град – един от най-големите дворци в света, Великата китайска стена и деловата столица на Китай – Шанхай, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес.
Япония – страната на изгряващото слънце, е земя на чародейни планини, живописни езера и горещи гейзери. Тя е несравнима, защото прилича само на себе си. Тук поразяват толкова много неща – редът, чистотата, дисциплината, усмивките, поклоните, обичта към децата и почитта към възрастните. Ще разгледаме съвременната столица Токио, втората столица на страната - Киото, първата столица – Нара и деловата столица на Япония – Осака. Пътешествието ни завършва в Йокохама – третият по големина град с най-голямото пристанище в страната.


25.03.2019-пн.1 ден София - Доха
В 12:25 ч. полет от София (4ч50м). Кацане в Доха в 18:15 ч. За свободното време в Доха ще бъде предложено допълнително мероприятие – срещу заплащане.

26.03.19-вт. 2 ден Доха ? Пекин (вечеря)
В 01:50 ч. полет от Доха (7ч45м). В 14:40 ч. пристигане в Пекин – столица на страната повече от 800 год., откакто монголците го избират за база на китайската част на тяхната империя. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря "Патица по пекински". Нощувка.

27.03.2019-ср. 3 ден Пекин
(закуска, обяд)
Закуска. 08:00 Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Обяд. Посещение на летния императорски дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – бивша резиденция на императорското семейство и най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай. Разположен е около езерото Кунмин и е създаден през 1750 г., когато император Цянлун, връщайки се от Ханджоу заповядва да се направи езеро, напомнящо живописното езеро Сиху в Ханджоу, а по случай 60-годишнината на майка си издига Хълма на дълголетието (висок 60 м) и построява Чанлан – богато орнаментирана алея с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света (728 м), влязла в книгата за рекордите на Гинес. Посещение на магазин за перли. Разходка по централната търговска улица Ванфудзин и нощния пазар, известен с екзотичните си храни. Нощувка.

28.03.2019-чт. 4 ден Пекин
(закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия национален театър. Разходка по площад Тянанмън – най-големият в света (побира 1млн. души). Построен е през 1651 г. и е разширен през 1958 г. По време на династиите Мин и Цин той е бил затворен за обществено ползване и е принадлежал само на императора. Той става достъпен през 1911 г. Тук на 01.10.1949 г. е провъзгласено създаването на КНР. В центъра му се издигат паметникът на Народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. В северната му част се намира вратата Тиенанмън (Портата на небесното спокойствие), която е била главен вход към Императорския дворец. Посещение на зимния императорски дворец Гугун, известен като Забранения град (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406 – 1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. м. Забраненият град е обграден от крепостни стени високи 7.9 м., дебели 8.62 м в основата, а в горната част 6.66 м. и се състои от външен и вътрешен двор. В течение на 500 год. той е бил резиденция на 24-ма императори от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – един от най-значимите исторически паметници и един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Храмът е ограден от стена, която на юг придобива квадратна форма, а на север – полукръгла. Това въплъщава древното китайско вярване, че небето е кръгло, а земята – квадратна. От тук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. До 1916 г. територията на Небесния храм е забранена за достъп. В него имал право да влиза само императорът, тъй като само неговата особа се считала за свещена. Най-важната и впечатляваща сграда в комплекса – “Залата за молебен към Небето за добра реколта” е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание посещение на спектакъла "Легендата Конгфу". Нощувка.

29.03.2019-пт. 5 ден Пекин - Шанхай
(закуска, вечеря)
Закуска. 09:00 отпътуване със скоростен влак (4ч48м), 13:49 пристигане в Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. *По желание посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

30.03.2019-сб. 6 ден Шанхай
(закуска, вечеря)
Закуска. Посещение на храма на Нефритения Буда ? най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г. по време на династията Сонг от будистката секта Чан, за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Сакиамуни Буда, донесени от Бирма. Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун, известна като “главата на китайския дракон”; моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. *Посещения по желание: телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, Океанариума, Шанхайският Световен Финансов Център (492 м.). Посещение на фабрика за коприна - традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Разходка из старинния квартал Чайнатаун с 3-4 етажни къщички и най-големия пазар, където се продава всичко. Свободно време на улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” ? пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Разходка с корабче по река Хуанпу. Нощувка.

31.03.2019-нд. 7 ден Шанхай - Токио
(закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет от Шанхай. Пристигане в Токио ? един от трите „командни центъра“ на световната икономика наред с Ню Йорк и Лондон. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела, който се намира непосредствено до Токийската кула, която се издига на 333м. Красиво осветена през нощта, тя е един от символите на Токио. Построена е през 1958 г. и в нея има наблюдателна площадка, аквариум, увеселителни заведения, ресторанти, изнасят се концерти на живо. Оттук предават 5 радиостанции и 9 ТВ канала. Нощувка.

01.04.2019-пн. 8 ден Токио
(закуска)
Закуска. 09:00 Разглеждане на Токио – икономически, културен и политически център на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Ще минем през Ропонги Хилс – „Токийският Манхатън“ - най-модерната част на японската столица, построена в сърцето на града. Мега комплексът е проектиран като място с много офиси, апартаменти, магазини, над 200 ресторанта, кафенета, кинозали, музей, хотел, телевизионно студио, външен амфитеатър и няколко парка. След това ще преминем през една от най-живописните улици – „Омотесандо“, наричана Токийското „Шанз-е-Лизе“ със сградите – архитектурни шедьоври на Луи Вутон, Прада, Тодз, Диор, Зара и Омотесандо Хил. Продължаваме към Шибуя – младежкия център на Токио, район с много магазини, ресторанти и нощни клубове. Ще спрем за снимки около прочутото кръстовище “Шибуя скрамбъл“ и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя, увековечено заради своята преданост към стопанина си. Всеки ден, в течение на 9 години след смърта на своя хазяин, то очаквало завръщането му на гарата. Отправяме се към района Шинджику, за да посетим панорамната площадка на внушителната сграда на Кметството на Токио с двете кули, където от 202 м. височина градът се вижда на длан, а при хубаво време – планината Фуджи и ТВ кула. Продължаваме към площада на Императорския дворец, където ще спрем за снимки пред руините на стария Едо замък, заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди. Той е бил резиденция на шогуната Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 година. Император Мейджи също е живял в него между 1868 и 1888 г. преди да се премести в новопос-троения Императорски дворец. Ще посетим Източната му градина – тя е типично японска, създадена във втория кръг от укрепления, на мястото на стария замък. Отправяме се към квартал Асакуса с най-стария будистки храм в Токио Сенсоджи, известен още като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Портата Каминаримон (Портата на гърма) е символът на Асакуса и на цяло Токио. Входът му е типично японски с два огромни червени фенера, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Всяка година на 31.12 тук се стичат милиони японци да хвърлят по една монета в телената каса, за да им върви през годината. Към храма води търговската уличка Накамисе с малки сувенирни магазинчета, сергии и ресторантчета. Това е най-старата търговска улица в Япония от 17 век, когато е било необходимо специално разрешение да отвориш магазин, водещ към централния храм. Ще имате свободно време да опитате някои традиционни ястия или да се сдобиете с типичен сувенир, ветрило или юката. Обиколката продължава като се отправяме към парка Сумида, където ще спрем да снимаме цъфналите вишни - от двете страни на реката могат да се видят около 700 дръвчета. Продължаваме към квартала Акихабара – най-големият електронен пазар в света с над 250 магазина. После минаване през Гинза – най-луксозната улица в Токио и една от най-скъпите улици в света с магазините на всички световни модни фирми и море от неонови реклами. Около 18:00 ч. връщане в хотела. Може да вечеряте на откритата тераса в хотела с гледка към Токийската кула или да я посетите, за да видите нощно Токио отвисоко. Нощувка.

02.04.2019-вт. 9 ден Токио - Киото
(закуска)
*Големият багаж се транспортира отделно от хотела в Токио до хотела в Осака и пристига на следващия ден, поради което е необходимо да подготвите малък ръчен багаж за 1 нощувка.
Закуска. 09:00 Трансфер до гарата. В 10:00 ч. отпътуване с влака-стрела Нозоми 221, пристигане в Киото в 12:17 ч. Посрещане на гарата и разглеждане на Киото ? втората столица на Япония (794–1868 г.), град, събрал 11 века на японската история, религия, естетика, музика, театър и танц. Киото въплъщава всички представи, които хората имат за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н. Киото е единственият град, пощаден от бомбардировките по време на Втората световна война и в него има над 1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища.
Днес ще посетим три обекта, символ на Киото и Япония. Замъкът Ниджо (ЮНЕСКО) – укрепената резиденция на шогуната Токугава. Строежът на крепостта е нареден през 1603 г. от Токугава Йеясу, когато императорът му предоставя титлата шогун. Така се сложило началото на дългото управление на династията Токугава, продължило до 1867 г. Замъкът трябвало да превъзхожда по великолепие и площ императорския дворец и да демонстрира неограничената власт на шогуна. Строителството е завършено през 1626 г. от Токугава Йемицу. В състава на комплекса влиза главният дворец Ниномару (вторият замък), където на 09.11.1867 година последният шогун – Токугава Йесинобу се отрекъл от властта в полза на император Мейджи, шогунатът бил закрит и Япония навлязла в модерната епоха. Към тези зали се отива по уникалния „пеещ под“, проектиран така, че когато се върви, дъските скърцат подобно на чуруликане на птици. Отправяме се към най-главното шинтоистко светилище Фушими Инари Тайша, разположено в основите на едноименната планина. То е известно с хилядите порти, които водят към свещената планина – всичките са дарени от японският бизнес. На входа е вратата Ромон, дарена през 1589 г. от владетеля на обединена Япония Тойотоми Хидейоши. Фушими Инари Тайша е най-важното от 32,000-те хиляди светилища в цялата страна, посветени на Инари – шинтоисткия бог на ориза, а в по-нови времена – на сакето, добрия бизнес, търговията, производството и предприемачеството. За негови посланници се считат лисиците и затова има толкова много статуи на лисици и олтар на лисиците. Накрая ще посетим Императорския дворец Киото Гошо – резиденция на много японски императори до 03.01.1868 г, когато последният шогун официално предава властта на императора и столицата се премества в Токио. Въпреки че не е императорска резиденция, тук са короновани през 1912 г. император Йошихито (123-ят император Тайше) и през 1926 г. император Хирохито (124-ят император Шьова). Първият дворец е бил построен през 794 г, след като столицата се премества в Хейан - бъдещото Киото. През столетията, дворецът е изгарял няколко пъти до основи и е възстановявян в различни части на града. През 1854 г. дворецът отново изгорял и на следващата година бил за пореден път напълно реставриран. В този си вид е съхранен и до днес. В състава на двореца, освен резиденцията на императора, влизат още няколко помещения. Главното от тях е разделено на няколко зали: за държавни церемонии, освежаваща зала, съда, библиотеката, а също и покоите на императрицата, на високопоставените аристократи и правителствените чиновници. Около 18 ч. настаняване в хотела. Свободно време. Ако желаете, можете да посетите старинния квартал на гейшите Гион. Нощувка.

03.04.2019-ср. 10 ден Киото ? Нара ? Осака (закуска, обяд)
Закуска. 08:30 Днес ще посетим още два обекта, символ на Киото. Храмът Рюан Джи, прочут със своята малка каменна градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка, е станал символ на същността на дзен принципите за красотата на природата. Това е най-важната дзен градина в Япония. Храмът на Златния павилион (Кинаку-джи) e проектиран като вила на благородник. През 1394 г. вторият ? собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион (последните два етажа на сградата са покрити със златни листи), създава прекрасна градина и прекарва остатъка от живота си тук. Отправяме се към Нара – първата столица на страната (8 век), люлка на японската култура. Заради своята значимост Нара е вторият обект в Япония, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Обяд – традиционното за японска кухня ястие „темпура“. Най-напред ще минем през парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля. Според легендите бог Такемиказучи пристигнал в Нара на гърба на бяла сърна, за да пази новопостроената столица. Оттогава сърните се считат за свещени защитници на града и страната, на шинтоистките богове и на храма Тодайджи – „Великият храм на Изтока“. Той е най-известният и исторически важен храм в Япония от 8 век (752 г.), най-голямата дървена сграда в света и дом на Големия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, която е висока 16 метра, изработена е от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Именно Тодайджи е причината столицата да бъде преместена от Нара заради огромното влияние, което са имали будистките монаси. Накрая ще посетим Касуга Тайша Шрайн (ЮНЕСКО) – най-красивото шинтуистко светилище в Нара и едно от трите най-важни в Япония. Името му произлиза от планината Касуга, считана заедно с планината Микаса за свещена, където шинтоистките ками (богове) най-напред са слезли на земята. То е основано през 768 г. от фамилията Фудживара – най-богатата и една от най-влиятелните фамилии в древни времена, която го е използвала за молитви заедно с императорското семейство, а също и за семейна гробница. Храмът е заобиколен от 3000 каменни и бронзови фенера. Те са дарени от обикновените хора в течение на годините в знак на благодарност към съдбата. Продължаваме за Осака. Настаняване в хотела. Нощувка.

04.04.2019-чт. 11 ден Осака
(закуска, обяд)
Закуска. 09:00 Разглеждане на Осака ? „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Осака е градът, който посреща първите будистки поклонници и будизмът бързо си проправя път в Япония. Посещение на храма Шитеноджи ? първият будистки храм в страната, посветен на четиримата небесни крале. Основан е през 593 г. от принц Шотоку, който въвел Будизма в Япония. Посещение на замъка на Осака, изиграл основна роля при обединението на страната през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивия и най-добре укрепен замък, но по време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен. Настоящият е построен от бетон през 1931 г. и е единственият оцелял от бомбардировките по време на Втората световна война. Ще имате свободно време за разходка по централната пешеходна улица Дотомбори – кулинарният рай на страната. Обяд „окономияки“ – типичното за Осака ястие. Посещение на сградата Умеда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, устойчиви при земетресения и силни ветрове. От терасата на 40-ия етаж се открива панорамна гледка към целия град. Около 17:00 ч. връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

05.04.2019-пт. 12 ден Осака - Токиo – Камакура – Йокохама
(закуска)
Закуска (пакет). Трансфер до летището. В 08:30 полет JL 106 от Осака. Кацане в Токио в 09:40 ч. (1ч10м). 10:30 Екскурзия до Камакура – исторически крайбрежен град, един от древните градове в Япония, основан през 1192 година. Заобиколен от три страни с гори, а на юг с излаз към море, градът представлявал естествена крепост, лесно защитима от врагове. За основател на Камакура се счита Минамото Йоритомо, който през 1180 г. го избрал за своя резиденция, довел своята войска и създал правителство, което се подчинявало на шогуна. След падането на шогуната в Камакура, който просъществувал от 1185 до 1333 г., бившата столица потънала в забвение и се превърнала в обикновено селце. Едва през периода Мейджи започва нейното възраждане и тя става изключително привлекателна за художници и писатели. Посещение на храма Котокуин със статуята на „Големия Буда“ – национално съкровище и един от символите на Япония. Сградата, приютяваща статуята била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и оттогава Големият Буда е все на открито. Продължаваме към хълма с будисткия храм Хаседера, известен с огромната дървена статуя на богинята Канон с 11 глави, всяка от които представя различен период от търсенето на просветление. Тя е една от най-големите в Япония ? висока е 9.18 м., изработена е от камфорово дърво и е позлатена. От височината на хълма се открива красива панорама към залива. Следва шинтоисткото светилище Цуругаока Хачиман, което е построено през 1063 г. в чест на бог Хачиман, считан за покровител на рода Минамото. Широката алея, която започва от морския бряг и води до храма е построена по заповед на шогуна, когато узнал, че чака дете. И днес тя носи името Вакамия Оджи – улица на Младия принц. На алеята се издигат три огромни тори (порти) и цялата е засадена с вишневи дръвчета, които са изобразени на герба на Камакура. Свободно време на търговската улица „Комачи Дори”, осеяна с множество кафенета, ресторантчета и магазини. Продължаваме към Йокохама – третият по големина град в Япония и най-голямо пристанище, което първо се отваря за международна търговия през 1859 г., след като страната излиза от изолация. Градът е основан през 1858 г. чрез обединението на две малки селца – Йокохама и Канагава, чиито жители се занимавали със селско стопанство и риболов. Започва строителството на пристанище, способно да приема чуждестранни търговски кораби и само за 20 год. Йокохама се превръща в едно от най-големите пристанища на японските острови. Първите заселници тук са китайците, които създават свой квартал с многобройни ресторанти и хранителни магазини, а през 1873 г. построяват храма Куан Тай, посветен на бога на добрия бизнес и просперитет. Ще се разходим из Чайна Таун, след което се отправяме към Минато Мирай 21 – централната крайбрежна част на града, чието име означава „пристанище на бъдещето“. На мястото на старото пристанище се извисява Ландмарк Тауър, най-високата сграда в Япония до 2014 г. Трансфер до летището.

06.04.2019-сб. 13 ден Токиo - Доха - София
В 00:01 ч. полет QR 813 от Токио (11ч59м). Пристигане в Доха в 06:00 ч.
В 06:50 ч. полет QR 227 от Доха (5ч10м). Пристигане в София 12:00 ч.

група: 25.03.2019 – 06.04.2019
в двойна стая в индивидуална стая 3-ти възрастен дете до 12 г. с 2-ма възр.
3553 € / 6948 лв 4085 € / 7990 лв 3493 € / 6832 лв 3457 € / 6762 лв.

хотели:
26.03 – 29.03 Пекин The Great Wall Hotel 5*
29.03 – 31.03 Шанхай Ocean Hotel 5*
31.03 – 02.04 Токио Tokyo Prince Hotel 4*
02.04 – 03.04 Киото Grand Prince Hotel Kyoto 4*
03.04 – 05.04 Осака Hotel Monterey Le Frere Osaka 4*

Цените включват:
Самолетни билети София – Доха - Пекин / Токио - Доха - София с редовни полети на Qatar Airways, включени такси, багаж 30 кг. (300 см) и ръчен 7 кг;
Самолетен билет Шанхай – Токио с летищни такси, багаж 23 кг (157 см) и ръчен 10 кг (114 см);
Самолетен билет Осака – Токио с летищни такси, багаж 23 кг (203 см) и ръчен 10 кг (115 см);
Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;
Билет за влака стрела Токио - Киото;
Транспортиране на багажа отделно от пътниците от хотела в Пекин до хотела в Шанхай;
Транспортиране на багажа отделно от пътниците от хотела в Токио до хотела в Осака;
10 нощувки в хотели 5*/4*: 3 в Пекин, 2 в Шанхай, 2 в Токио, 1 в Киото и 2 в Осака;
10 закуски, 4 обяда, 3 вечери;
Всички трансфери и транспорт с туристически автобус;
Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:
- целодневна екскурзия до Великата китайска стена и Летния дворец;
- целодневна екскурзия в Пекин – площад Тянанмън, Забранения град и Храма на Небето;
- вечерна разходка по улица Ванфудзин
- целодневна екскурзия в Шанхай – модерния град, старият град; Чайнатаун и улица Нандзин;
- разходка с корабче по река Хуан Пу;
- целодневна панорамна обиколка на Токио, посещение на панорамната площадка на Кметството, Източната градина на императорския дворец, храма Сенсоджи и ул. Накамисе;
- посещение на замъка Ниджо, светилището Фушими Инари Тайша и Императорския дворец в Киото;
- посещение на храма Кинакуджи (Златния павилион) и храма Рюанджи в Киото;
- посещение на парка на сърните, храма Тодайджи и светилището Касуга Тайша;
- обиколка с автобус на Осака и посещение на храма Шитеноджи, замъка на Осака, панорамната площадка на сградата Умеда и разходка по ул. Дотомбори;
- екскурзия до Камакура и посещение на храма Котоку-ин със статуята на Големия Буда, храма Хаседера със статуята на богинята Канон, светилището Цуругаока Хачиман и ул. Комачи Дори; разглеждане на Йокохама - Чайна таун и Минато Мирай 21.
Местни екскурзоводи на английски език;
Водач-преводач от фирмата;
Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Виза за Китай - 150 лв;
Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка - 26 лв.;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи: 65 лв.
По желание – доплащане за:
- Конгфу шоу в Пекин – 74 лв.; Шанхайското акробатично шоу - 80 лв.;
- Застраховка „Отмяна на пътуване“ - от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:
Билети за посещения по желание, които се заплащат на място:
- Океанариума -160 юана, ТВ кула - 160 юана, Шанхайския Световен Финансов Център - 170 юана;
- Токийската кула: I-во ниво - 900 йени; комбиниран за I-во и II-ро ниво - 1,600 йени;
Непосочените в програмата хранения, бакшиши за носачите на багаж, напитки по време на хранене и други лични разходи.

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: до 15.01.2019 или до изчерпване на местата.
При записване: аванс 1500 лв., личната карта, паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане (след 6.10.2019) и 4 свободни страници; 1 сканирана цветна снимка на светъл фон с размери 3.5 см. х 4.5 см., данни за визовия формуляр.
До 22.12.2018 – доплащане 2500 лв;
До 22.01.2019 – пълно плащане и предоставяне в офиса на фирмата на задграничния паспорт.

Визов режим:
Китай: От 16.08.2018 г. са въведени визи с биометрични данни, които важат за всички кандидати за китайска виза, включително български граждани. При записване Ви предоставяме формуляр, който да попълните, след което агенцията подава онлайн формуляра за китайска виза, прикача за него вашата снимка, запазва час за подаване на документите (вторник и четвъртък от 09:30 до 11:30) и подготвя документите. Всички кандидати се явяат в посолството за подаване на документите и събирането на биометрични данни – снемане на 10 пръстови отпечатъка.
Освободени от снемане на биометрични данни могат да бъдат следните лица:
1. Непълнолетни лица под 14 години, както и лица над 70 години.
2. Лица с дипломатически паспорти или лица с паспорти, които отговарят на условията на китайския дипломатически и служебен протокол за визи със специален статут.
3. Кандидати, които в рамките на последните 5 години вече са кандидатствали за виза с един и същ паспорт в едно и също китайско посолство и са им снети биометрични данни пръстови отпечатъци).
4. Лица с увреждания на 10-те пръста или пръстови отпечатъци, които не могат да бъдат снети.
Япония: За български граждани не се изисква виза за посещение на Япония с право на престой до 90 дни.

Медицински изисквания:
За посещение на Китай и Япония не са необходими ваксинации.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20 туристи

Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването – 30 дни преди тръгване: 24.02.2019.
При недостигнат минимален брой туристи, но не по-малко от 15 – доплащане 454 лв.
Цените са при курс и 1 евро = 7.8 юана и 100 йени = 1.506 лв. При промяна с повече от 5% цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът има право да прехвърли правото си на пътуване при същите условия на трето лице съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети и визи, но не по-късно от 22.01.2019 като се задължава да заплати на туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите и направените разходи.
Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълне-нието на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:
до 7 дни след записване, освен ако не е „пътуване в последния момент“ - без неустойка;
до 21.12.2018 се удържат 10% от общата цена;
от 22.12.2018 до 22.01.2019 се удържат 50% от общата цена;
от 23.01.2019 до 24.02.2019 се удържат 80% от общата цена;
от 25.02.2019 до деня на отпътуването, или при неявяване се удържат 100%.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
За непълнолетни, пътуващи без родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховка-та се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ? е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.
В случай, че Туристът прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълни-телни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Необходими данни за визовия формуляр за Китай:
Предоставят се при записване.

Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта