ИНДИЯ - ВРИНДАВАН , РИШИКЕШ И ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
ИНДИЯ - ВРИНДАВАН , РИШИКЕШ И ЗЛАТНИЯ ТРИЪГЪЛНИК
Маршрут: София-Докса-Делхи-София
Дати:
12 дни / 11 нощувки
Транспорт: Самолет
цена от: 2780 лв.Авторски lifestyle маршрут на U Travel LTD

Да пътува из Индия не е за всеки. Индия не е държава като другите, тук всичко е много по-пъстро, много по-усмихнато, много по-наивно, много по-измамно, много по-шумно, много по-населено, много по …. очарователно. Открай време страната на Махараджите е разпалвала въображението на любителите на екзотични пътешествия, прави го и сега. Само тук можеш да усетиш неподправената радост от това да имаш храна за деня, покрив за през нощта и четка за зъби за сутринта … Индийците обичат да си мият зъбите, обичат да се къпят и дори да нямат нашите удобни бани, с удоволствие го правят всеки ден, ей така простичко - на улицата. Само тук може да се наложи да спреш и да изчакаш кефа на една крава да се мръдне от пътя, просто защото тя е свещено животно и когато спре да дава мляко бива натирена на улицата, за да може другите също да помагат в изхранването й. Така че доста крави си ходят свободно дори по магистралата. Клаксоните не ги стряскат въобще.
Индия е страна на изобилни вкусове, ярки цветове, бели усмивки и много божества. Толкова много, че ми е трудно да възпроизведа цифрата, но въпреки това имат своята Света троица, която всички почитат – Брахма, Вишну и Шива.
Индия е и страната на йога, гурута с милиони последователи и такива без последователи, аскети, със и без садхани, ашрами, крепости, дворци на махараджи и Тадж Махал – най-великият паметник на вечната любов на един мъж към една жена.
Индия ще я усетите още на летището – аромат на подправки, на ароматни пръчици, пот и още хиляди други неща, на фона на едно постоянно жужене от клаксоните на автомобилите.
Всеки любител пътешественик, който е пътувал, но още не е посетил Индия трябва да го направи.
Всеки любител пътешественик, който не е пътувал, но иска да започне от някъде, трябва да започне от Индия.
Преди да тръгнете помислете си какво ви е съкровеното желание за това пътуване и то … ще ви се открие…
Нашата програма е повече от всичко, което може да намерите на „пазара“, без да претендираме да е изчерпала това, което трябва да се види в Индия, но все от някъде трябва да се започне, а това е най-добрият начин. Постарали сме се да подберем най-добрите възможни места за настаняване, така че да има и личен комфорт; местата за хранене са най-отличителните, програмата и изненадите няма да спрат до края на пътуването.ПРОГРАМА

ДЕН 1 : София - Делхи
Среща на летище София в 10ч., Терминал 2 за полет в 12:15 ч. до Делхи.

ДЕН 2 : Делхи
Пристигайки в Делхи в 02 ч. , трансфер и настаняване в хотел. След закуска в 10:30 ч. ще се срещнем с нашия водач и шофьор и ще започне нашият тур в Стария и Новия град. Попътно ще посетим популярната Червена крепост, която е служела за резиденция на Мугалските императори на Индия за период от почти 200 години; Яма Масджит - най-голямата джамия в Индия и ако времето ни позволи ще отскочим да напазаруваме от местните магазини на Чандхи Чоук. След това ще продължим към Кютуб Минар - най-високата каменна кула, която е символ на победата, Радж Гхат - мемориалът и вечният огън в памет на Махатма Ганди. От там ще се насочим към Джантар Мантар - впечатляващият слънчев равноденствен часовник,откъдето ще се разходим до величествената Порта на Индия, посещение на последният от поредицата Бахайски молитвени домове " Храм на Лотос", който е дело на архитекта Фариборс, като вдъхновението му е бил най-древния индийски символ – лотоса. За индийците лотоса е символ на чистота и красотата, олицтворяващ божественото начало. Продължаваме напред към гробницата на моголския владетел Хумаюн.По пътя ще видим и Раштрапати Бхаван - Президентството, Парламента и другите правителствени сгради. Късния следобед прибиране в хотела.

ДЕН 3 : Делхи - Джайпур ( около 265 км. )
След закуска отпътуваме за Джайпур, известен като розовият град. Ще пътуваме дълго, но за сметка на това ще имаме възможност да видим истинския индийски живот, без подобрители. Ще имаме възможност и да си разказваме интересни факти за историята, бита, духовния и религиозен облик на тази уникална страна. Настаняваме се в хотела ни и през остатъка от деня всеки ще може да прави каквото си иска –разходки, хубава почивка, йога клас. Нощувка.

ДЕН 4 : Посещение на забележителностите на Джайпур.
Закуска. Ще започнем деня посещавайки хълмовете на впечатляващата крепост "Амбър, разположена до езерото Маота и част от културното наследство на Юнеско, считана за една от най-красивите крепости в Индия. На място ще изберем дали да се изкачим към върха пеша, с джип или на гърба на слон! ;) . След това ще разгледаме и крепостта в района Джайгарх,по-висока с 400 метра, построена от Савай Джайсингх III. Там ще видим най-голямото построено оръдие на колела. Оттам продължаваме обиколката със забележителностите Хава Махал - пет етажния дворец на ветровете, с пирамидална форма, градския дворец,който е внушителна комбинация на мугалското и раджастанското изкуство. Джантар Мантар - астрономическа обсерватория построена през 1726 година. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 5: Джайпур - Фатехпур Сикри - Агра ( около 245 км. )
Закусваме в хотела и отпътуваме за Агра . Пътем посещаваме Фатехпур Сикри, известен като изоставения град, изграден от император Акбар.
Пристигане в Агра. Свободно време за разходки и пазар. Вечеря. Нощувка в хотел в Агра.

ДЕН 6: Агра – Вриндаван ( около 30 км. )
Закуска и посещение на световния символ на Любовта - Тадж Махал, построен от император Шах Дахан в памет на голямата любов към жена му императрицата Мумтай Махал. По- късно разходка в крепостта "Агра " ,с великолепна гледка към Тадж Махал. Късния следобед отпътуване за Вридаван известен като „градът на Кришна” със своите около 6 хиляди храма. В този град Кришна прекарва ранните години от живота си. Той е осмото дете на Васудева и Деваки. В древни свети писания като "Бхагават - Гита" Кришна е описан , като Върховната Божествена Личност. Свободно време за разходка и пазар в града . Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7 : Вриндаван
Закуска . Свободен ден за разходки, ще плаваме по свещената река Ямуна за да наблюдаваме стотиците свещени огньове. Ще обиколим свещения хълм на Кришна , както и някои от храмовете в града. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 8 : Вриндаван – Ришикеш ( около 205 км.)
Закуска и отпътуване за Ришикеш , в превод от санскрит „ град на мъдреците” , наричан още и „световна столица на йога“. Ришикеша е името на бог Вишну, означаващо „Господар на сетивата”. Той е свещен град намиращ се в подножието на величествените Хималаи и е началната точка на поклонническия маршрут Чар Дхам. Тук през 60-те години известната рок група Бийтълс прекарват няколко месеца, през което време композират 48 песни. Настаняване и свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 9: Ришикеш
Закуска. През този ден за желаещите ще се организира рафтинг по горното течение на р. Ганг. Останала част от групата ще посетим храмовете на Рама, където е практикувал покаяние и Лакшман, като до тях ще стигнем по висящ мост. Вечерта ще се включим в традиционните свещени ритуали (аратри) изпълнявани на брега на реката. Вечерта - заслужена почивка в хотела.

ДЕН 10 : Ришикеш - Делхи ( около 100 км.)
Закуска. Свободен ден за практики, вярва се , че медитацията в Ришикеш , както и потапянето във водите на река Ганг водят до по-бързото достигане на търсещите до тяхната цел. Разходка във величествените Хималаи и посещение на пещера Васища, намираща се на 20 км. от града, за която се говори , че е обитавал и Христос. Късния следобед отпътуване за Делхи. Настаняване в хотел и вечеря.

ДЕН 11 : Делхи
Закуска . Свободен ден в който ще можем да се разходим и напазаруваме сувенири за близките ни и спомени за нас. По желание посещение на Храмът Акшардам, Ню Делхи. Той е посветен на светеца от 18 век Свами Нараян. Последователите на този светец вярват, че Свами Нараян е въплъщение на бога и му се покланят с голяма преданост. Храмът е проектиран в типичен индийски стил. Акшардам е архитектурното чудо на Делхи. Стотици стълбове, куполи, прозорци са изработени от червен пясъчник. Храмът е построен с помощта на 3 милиона човека, в продължение на пет години. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 12 : Делхи -София
Закуска. Освобождаваме хотела .Трансфер до летището за полет до България.
Пристигане в София вечерта.

Цена на човек настанен в хотели 3* - 2780 лв.
Цена на човек настанен в хотели 5* - 3160 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА :
 • Самолетен билет
 • Летищни такси
 • Чекиран багаж до 30 кг. и ръчен до 7 кг.
 • 11 нощувки със закуска и вечери в хотели ***/*****( 4 в Делхи; 2 в Джайпур; 1 в Агра, 2 във Вриндаван; 2 в Ришикеш )
 • Трансфери по програмата
 • Всички екскурзии по програмата
 • Разходка с рикша в Агра
 • Езда на слон в крепостта Амбър, Джайпур
 • Местни екскурзоводи с английски език
 • Медицинска застраховка с лимит 10000€
 • Водач от агенцията при група минимум 12 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
 • Виза за Индия, която се заплаща лично при интервюто в посолството на Индия ‒ 105 лв.
 • Бакшиши – 50$ за целият престой
 • Рафтинг по река Ганг – 25 $
 • Разходка с лодка по река Ганг - 20$
 • Разходка с лодка по свещената река Ямуна – 20 $
 • Застраховка : “Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване, и стойността е от 2,7% до 1,5% от пакетната цена.
 • Лични разходи

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДОПЛАЩА:
 • Бакшиши – 50 $ за целият престой

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
 • Копие от международен паспорт и депозит от 1400 лева на човек.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА :

City Standard Hotels 3*
Delhi Almondz Hotel ( или подобен) https://www.almondzhotel.com/
Jaipur Jaipur Palace ( или подобен) https://www.jaipurgreens.in/
Agra Taj Resort ( или подобен) https://www.hoteltajresorts.com/
Vrindavan Ananda Krishna Van ( или подобен) https://www.anandakrishnavan.com/index.php?go=gallery
Rishikesh Narayana Palace ( или подобен) https://narayanaholidays.com/hotel_narayana_palace.html
Delhi Almondz Hotel ( или подобен) https://www.almondzhotel.com/


City Standard Hotels 5*
Delhi The Leela Ambience Convention Hotel https://www.theleela.com/en_us/hotels-in-delhi/the-leela-ambience-convention-hotel-delhi/overview/
Jaipur Radisson Blu https://www.radissonblu.com/en/hotel-jaipur
Agra Radisson Blu https://www.radissonblu.com/en/hotel-agra
Vrindavan Clarks Innhttps://www.clarksinn.in/hote/Mathura_Clarks_Inn_Mathura
Risikesh Ganga Kinare https://www.gangakinare.com/
Delhi The Leela Ambience Convention Hotel https://www.theleela.com/en_us/hotels-in-delhi/the-leela-ambience-convention-hotel-delhi/overview/Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта