EКСКУРЗИЯ - Крагуевац и манастира Раваница
EКСКУРЗИЯ - Крагуевац и манастира Раваница
Маршрут: София - Ниш - Крагуевац - Раваница
Дати:
2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус
цена от: 108 лв.Програма

Ден: 1
Тръгване в 7ч. от София, пл.Ал.Невски в посока Калотина – Ниш. Пристигане в Ниш – древният Наисус, където e роден император Константин Велики. Там ще разгледаме Крепостта от 18 век, съхранила обекти от различни периоди, площад Освобождение с паметника на Освободителите, двореца Бановина ( отвън), Челе кула ( кулата с черепите) – където четата на Стефан Зинделич е разгромена от многочислената турска армия. Свободно време за разходка по търговската улица на Ниш и чаша ароматно кафе. Отпътуване за Крагуевац . Пристигане и настаняване в хотел Kraguevac, разположен в центъра на града и емблема на града. Вечеря. Нощувка.

Ден: 2
Закуска. Свободно време в Крагуеваци напускане на хотела в 11 ч. Панорамна обиколка на града и отпътуване за манастира Раваница. Посещение на средновековният манастир Раваница основан от княз Лазар през 1375 г. Църквата е посветена на Възнесение Господне и оградена с масивен зид със седем кули, от които до днес са се съхранили три. През средновековието за защита на манастира и била изградена и крепост. Църквата е богато украсена със стенописи, изобразяващи най-различни библейски сцени от Страстите Христови. Тук се съхраняват мощите на Свети Лазар.
Отпътуване за България. Пристигане в София около 20 ч.

Цена включва:
  • транспорт,
  • мед. застраховка върху 5000€
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*
  • екскурзовод

Цена не включва:
  • входни такси на посещаваните обекти

Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта