Екзурзия Белград и Нови Сад
Екзурзия Белград и Нови Сад
Маршрут: София – Калотина – Ниш – Белград
Дати:
2 дни / 1 нощувки
Транспорт: Автобус
цена от: 168 лв.ПРОГРАМА
1 ден: София – Калотина – Ниш – Белград (400 км)
Отпътуване в 6:30 ч. от площад Руски паметник. Следобед пристигане в Белград и настаняване в хотел. Туристическа обиколка на града: катедрала Св. Сава – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава - основоположник на сръбската православна патриаршия, повлияна в архитектурен план от църквата Св. София в Истанбул; Площад Теразие – сърцето на Белград; Скупщината, където се помещава сръбския парламент; улица “Крал Милан”, Площада на Републиката, Стария и Новия съд – двете най-красиви сгради. Пешеходна разходка в крепостта „Калемегдан” - тя се издига на най-високото място, на носа образуван при вливането на Сава в Дунав. Подходите към Калемегдан и вътрешните дворове са превърнати в парк. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден: Белград – Нови Сад - Белград
Закуска и напускане на хотела. Екскурзия до Нови Сад – столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Често наричат Нови Сад „градът на падащите мостове”, защото за последните 100 години мостовете над Дунав са разрушавани 11 пъти; за последен път през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Негова най-голяма забележителност е крепостта Петроварадин, дала убежище на десетки малки ателиета и художествени студия, Катедралата и Синагогата, площадът с Кметството, малките улички на Стария град. Свободно време и отпътуване за България.


Цена: 168 лв.
  • Цената е за група от 19 или 32 души

Цената включва:
  • Транспорт с лицензиран автобус
  • 1 нощувкa със закуска в хотел ***
  • Туристическа програма в Белград , Нови Сад
  • Водач от агенцията
  • Пътни такси
  • Медицинска застраховка
Цената не включва:
  • Входни такси за музеи и обекти, посещавани по желание, и градски транспорт
  • Доплащане за вечеря – 25 лв.
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта