Екскурзия до Румъния - Сибиу
Екскурзия до Румъния - Сибиу
Маршрут: София – Русе – Букурещ – Куртя де Арджеш - Сибиу
Дати:
4 дни / 3 нощувки
Транспорт: Автобус
цена от: 355 лв.1 ден: София – Русе – Букурещ ( 400 км.)
Отпътуване от площад Ал.Невски ,София в 6,00ч. в посока Дунав мост. Пристигане в Букурещ около обяд , автобусна обиколка на града площад Унири, Университетския площад, площад Виктория, площад Шарл де Гол, Триумфалната арка и площада на Революцията, Парламента - втората по големина административна сграда в света, след Пентагона .
Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Букурещ - Куртя де Арджеш - Сибиу ( 295 км.)
Закуска. Отпътуване за старата столица на Влахия – Куртя де Арджеш. Пристигане и посещение на манастирът, който е православната светиня на румънците, построен от легендарният майстор Манол. Основан от Нягое І Бесараб в периода от 1512 – 1521. Тук впечатление ще Ви направи приликата на първия влашки съборен храм в манастира с храма Свети Василий Блаженни в Москва. Надписите, изсечени в основите на църквата, запазени и до днес са на сторобългарски. Тук са погребани част от румънските владетели. Отпътуване по живописното дефиле на най- голямата румънска река – Олт. Пристигаме късния следобед в един от най- красивите румънски градове – Сибиу. Настаняване в хотела. Пешеходна обиколка на историческия център на Сибиу – крепостните стени и кули, Големия и Малкия площад с емблематичните им сгради – Католическата църква, дворецът Брукентал, Синята къща, Градската кула, мостът на лъжците и Готическата катедрала. Възможност за посещение на двореца на Брукентал. Нощувка.

3 ден: Сибиу - Хунедуара - Сибиу ( 135 км.)
Закуска. Отпътуване за замъка Корвин /Замъка на Януш Хунияди/ в Хунедоара. Изграден е главно в готически стил, но има елементи и на ренесансовата архитектура. В замъка ще видите високи и здрави отбранителни кули, вътрешен двор и подвижен мост. Легендата гласи, че Влад III (по-известен като Влад Цепеш, или Влад Дракула) е държан като затворник 7 години, след като пада от власт през 1462 г. Връщане в хотела в Сибиу. Свободно време. Нощувка.

4 ден: Сибиу - Питещи - София ( 520 км.)
Закуска. Отпътуване за Националният музеен комплекс АСТРА. Разглеждане на най-големия в Европа музей на открито – етнографския комплекс АСТРА. Разположен в красив парк на юг от Сибиу, музеят показва над 300 традиционни къщи, църкви, мелници и обществени сгради. Свободно време за разходка и обяд. Около обяд отпътуване за България. По пътя кратка пауза в град Питещи-известен като столицата на лалетата на Румъния. Пристигане в София около полунощ.

Цената включва:
 • Транспорт с комфортен туристически автобус
 • 1 нощувка със закуска в хотел 2/3* в района на Букурещ
 • 2 нощувки със закуска в хотел 2/3* в района на Сибиу;
 • Туристическа програма в Букурещ, Куртя де Арджеш, Сибиу, Хунедуара;
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут с водач от фирмата;
 • Мед. застраховка на ЗАД„Армеец“, с асистанс на стойност 5000 евро.

Цената не включва:
 • Разходи от личен характер; *Приблизителни входни такси за посещаваните обекти около: 50 леи;
 • Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.

Доплащане:
 • Настаняване в единична стая – плюс 90лв.

Забележки:
 • Минимален брой туристи: 30 човека;
 • Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
 • Доплащане до 10 дни преди датата на отпътуване
 • Лица над 85 годишна възраст не подлежат на застраховка;
 • Деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България.
 • Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.
Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта