ПОЧИВКА в Калея, БАРСЕЛОНА
ПОЧИВКА в Калея, БАРСЕЛОНА
Маршрут: София - Барселона - София
Дати:
8 дни / 7 нощувки
Транспорт: Самолет
цена от: 960 лв.



ПРОГРАМА

Ден 1: София - Барселона
Среща на Летище София в 05ч. Терминал 2 за полет до Барселона. Пристигане на летище Барселона и шатъл трансфер до Калея. Настаняване в хотел "H Top Olimpic"*** .Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 - 7: Калея
Закуска. Възможност за допълнителни екскурзия, плаж и разходки. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 8: Калея - Барселона - София
Предстои освобождаване /до 10.00 ч./ на хотела. В следобедните часове подготовка за шатъл трансфер до летище Барселона за полет до София.

================================================================
Цената включва:

 • Самолетен билет София – Барселона – София
 • Летищни такси 114 евро за възрастен/дете към 07.12.2016.
 • Трансфер: летище-хотел-летище (шатъл)
 • Настаняване за 7 нощувки със закуска, обяд и вечеря в хотел 3*
 • Включена обиколна екскурзия на Барселона
 • Представител от агенцията по време на целия престой
 • Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 €

Цената не включва:

 • Градска такса за хотел 3* - 0.50€/ден , 4* - 1€/ден на човек към 07.12.2015.

================================================================

Eкскурзии по желание:

ОБИКОЛНА ЕКСКУРЗИЯ НА БАРСЕЛОНА
 • Включена в цената

Готическият квартал – най-старата част на града, добила своя облик главно през готическия период, когато Барселона, Генуа и Венеция са били най-важните търговски градове в Средиземноморието и са притежавали несметни богатства; Катедралата „Св. Еулалия”, чието строителство е било започнато през 1298 г. на мястото на стара романска сграда от която и до днес са запазени няколко каменни релефа; архитектурните шедьоври на Антонио Гауди – "Каза Батйо", "Ла Педрера" и Катедралата "Саграда Фамилия" – най-известната и оспорвана творба на Гауди.

МОНСЕРАТ И ПЕЕЩИТЕ ФОНТАНИ
 • Цена – 47€ ( включва: транспорт, екскурзовод на български език)

Монсерат е планина, намираща се почти в географския център на Каталуня, на 40 км. Северозападно от Барселона. Това е своеобразен планински масив, който впечатлява още от пръв поглед с причудливите си форми, извисяващ се над равнината с многозначителното име Монсерат /Нарязана с трион планина/.
Предполага се, че планината е възникнала в следствие на климатични промени и усилени геологични процеси. Ерозията, възникнала от климата и сеизмична активност в миналото, придава магически форми на скалите и прави пейзажа уникално неповторим.
Като цяло планината се простира на 45 кв. км на 10 км в дължина и около 5 км. ширина и периметър около 25 км. Издига се на височина 1232 м., където е и най-високия връх – Св. Йероним.
От векове Монсерат е поклонническо място, а също така и най-святото за Каталуня. Манастира дължи своето съществуване на неголямата статуя „Ла Моренета” – Черната Мадона, скрита тук според преданията от Св. Петър Легендата разказва, че статуята на Пресветата Дева е намерена от овчари, привлечени от сияние, което се излъчвало седем последователни съботи от вътрешността на пещера, в която е престояла скрита от мюсюлманските завоеватели векове наред.
Екскурзията ще ви даде възможност да се насладите на прекрасни пейзажи, да се полюбувате на необичайните форми на скалите и изживеете една неповторима душевна наслада в манастира, разположен в едно от най-живописните места на страната.
Като чудесен завършек на деня ще ви предоставим възможност да наблюдавате блестящия спектакъл на танцуващи водни струи, музика, цветове и светлина
Магическият фонтан се намира в края на ул. „Мария Кристина”, срещу Националния Дворец на Монджуик и е допълнен с водни каскади по цялата дължина на улицата .
Впечатляващата комбинация от вода, музика и светлина ще направят екскурзията ви до Монсерат едно колоритно изживяване.

СВЕТЪТ НА ДАЛИ
 • Цена – 47€ ( включва: транспорт, екскурзовод на български език)

Салвадор Дали е явление не само в света на изкуството, а в обществения живот на ХХ в. Около него винаги витае една мистерия, един ореол на гениалност и неповторимост, на ексцентричност и скандал.
Намерил своето място в историята на изкуството като символ на сюрреализма, Салвадор Дали неизменно се свързва и с цялостния образ на родната си Каталуня. Така, както тя се вплита в неговото творчество, така той се сраства с представата за нея.
Екскурзията „Светът на Дали” ще ви даде възможност да се запознаете не само с родното място на великия художник и театъра – музей, създаден лично от него, но и да усетите неповторимата атмосфера на провинцията, която го вдъхновява през целия му живот. Въпреки, че прекарва много години от живота си в САЩ , той остава емоционално свързан и подвластен на прелестите на родната земя.
След кратко пътуване до Пубол, едно малко и сякаш откъснато от света селце, ще имате възможност да посетите замъка, който Салвадор Дали подарява на своята муза и неизменна спътница в живота – Гала. Средновековния замък, закупен от него полуразрушен и потънал в бурени, се превръща в тихо убежище на любимата му жена в последните години от живота и. Изцяло възстановен и обзаведен в стихийния и нестандартен.

КОСТА БРАВА - ТОСА ДЕ МАР И ХИРОНА
 • Цена – 47€ ( включва: транспорт, екскурзовод на български език)

Четирите провинции на Каталуня, чиито имена произлизат от главните им градове, поразяват със своята природна красота. Тук има скалисти брегове, планини, плодородни долини и пясъчни плажове.
Каним ви да посетите провинция Хирона, един от най-интересните райони на Каталуня. Известна на всички като Коста Брава, тя се простира на площ от 200 кв.км. между Бланес на юг и граничния район Емпорда на север. Изпълнена е с изсечени скални носове, малки уютни заливи , скрити в сянката на боровете, златистопясъчни плажове и известни туристически селища.
След кратък преход с автобус ще се качим на корабче за една приятна разходка покрай брега между Йорет де Мар и Тоса де Мар, която ще ни разкрие очарованието на Коста Брава в цялата му прелест.
Тоса де Мар е едно от най-красивите крайбрежни селища. Основано е на мястото, където в античността се е намирала римската крепост Туриса. Църквата от ХІV в., рибарските къщи и пълните с барове улички са обградени от средновековна крепостна стена, с добре съхранени до днес три кули. Стария град е обявен за национално богатствоСлед кратка разходка и малко свободно време в селцето, ще се отправим към столицата на провинцията – Хирона.
Хирона е главен град на едноименната провинция. Основан от римляните, градът се развива през вековете, свързан с богатите еврейски общности в тази част на полуострова. Като всеки старинен град, той е разделен на историческа и съвременна част. По много своеобразен и живописен начин границата се явява река Оняр с многобройните си мостове, които се протягат ,сякаш, не само между двата бряга на реката, но и между времена и епохи, които разделят тези части. Една разходка из еврейския квартал около Катедралата и по главната улица Рамбла ще ви дадат усещане за спокойствие, мечтателност и безвремие – пълната противоположност на неспирния задъхан ритъм на Барселона. Хирона е просто другото лице на Каталуня.


Екскурзии до Истанбул Екскурзии да АтинаЕкскурзии до КападокияЕкскурзии до Рим Екскурзии до Лондон Екскурзии до ПарижЕкскурзии до ВенецияЕкскурзии до МадридЕкскурзии до БарселонаЕкскурзии до Виена Екскурзии до Будапеща,   Екскурзии до ПрагаЕкскурзии до ДубровникЕкскурзии до о-в Корфу Екзотични почивкиПочивки на МалдивитеПочивки в ТунисПочивки в ЕгипетПочивки в ИндияПочивки в Непал,   Почивки в КенияПочивки в Перу,   Почивки в МексикоПочивки в Доминиканска републикаПочивки в КубаПочивки в Малта